Villa B

Enfamiliehus i Højbjerg, Århus

2011

Privat

220 m2

BoxByg A/S

Opført
 

Udformningen af dette hus udspringer fra ønsket om, at tilpasse sig grundens let skråning, udsigten og solorientering. Husets volumenen brydes via nogle forskydninger af facaderne, der er med til at få huset til at fremstå mere fragmenteret og i dialog med omgivelserne. Rumopdelingen af huset tager udgangspunkt i bygherrens ønske om, at adskille de mere private fra de mere aktive zoner. På denne måde bliver sove- samt badeværelser placeret i den østvendte del af huset, mens opholdsrummene bliver organiseret i et åbent rum mod vest og syd. En ligeløbstrappe, der udspringer fra dette rum fører op til en lille hems, hvor der er adgang til en tagterrasse med flotte udkigsmuligheder mod sydøst. Grundens terræn optages inde i huset ved hjælp af enkelte trin, der er med til at skabe et oplevelsesrigt forløb i huset.