Villa T

 

Tilbygning til enfamiliehus i Støvring, Nordjylland

2011

Privat

ca. 77 m2

Lund & Staun A/S

Opført

Familien T havde brug for at udvide deres oprindelige hus eller flytte til et større for at kunne imødekomme deres nuværende pladsbehov. Valget faldt for den første løsning, og udfordringen gik ud på, at tilpasse et nyt bygningsvolumen til det eksisterende hus, der med sin skarpe taghældning markerer sig som et elegant og anderledes hus i nabolaget. For ikke at konkurrere med husets oprindelig udtryk og formgivning kobler et nyt langstrukket volumen sig på det eksisterende hus gennem en let glasgang, der fungerer som et led mellem nyt og gammelt. Det nye volumen fremstår som en let konstruktion beklædt med lodrette trælister og med en ensidig taghældning, der tillader udformningen af et større glasparti i den vestvendte tv-stue og få glæde af udsigten og aftensolen.